Leefpark ‘Bij de Ooievaar’ biedt jong en oud plezier, ontspanning en beweging

Wethouder Jack Schoone (links) gooit een balletje op de jeu de boulesbaan. Foto: Fotostudio Wierd

Wethouder Jack Schoone heeft zaterdag Leefpark ‘Bij de Ooievaar’ in Lelystad geopend. Het park met trimtoestellen, jeu de boulesbaan, ooievaarsnest, sportveldje, picknicktafel, insectenkasten, bloemenweiden, korfbalpaal, klimboom, plantenvakken, informatiehuisje en fruitbomen bevindt zich bij de ingang van de Wijngaard en Buitenplaats..

Ook is er een mindfulnessroute in het aangrenzende Stiltebos. ‘Met Leefpark ‘Bij de Ooievaar’ is Lelystad een prachtige plek voor beweging, ontmoeting, recreatie, educatie en ontspanning rijker’, aldus wethouder Jack Schoone.

Initiatiefneemster Manon Geerlings vertelt: ‘Gert Kolstee en ik wilden een plek in de wijk creëren waar bewoners lekker kunnen bewegen, spelen, elkaar ontmoeten en genieten van de natuur. Tijdens corona wandelden en fietsten veel buurtbewoners langs de locatie, waar een ooievaarsnest veel bekijks trekt. Op de plek van het leefpark waren al een voetbalveldje, informatiebord, bloemenweide en insectenkasten. Daar wilde ik graag beweegtoestellen, een jeu de boulesbaan en een mindfulnessroute aan toevoegen. Gert en ik hebben ons daar, als buurtbewoners, hard voor gemaakt. Het leefpark biedt buurtbewoners nu een hele gezellige ontmoetingsplek waar van alles te doen is. Het is echt een plek voor de wijk: wij zijn er trots op!’

Samenwerking

Dit is een echt Lelystads project: de beweegtoestellen zijn gemaakt door de leermeesters en leerlingen van de Bataviawerf, advies en hulp in de uitvoering was en is er van het Sportbedrijf en KernGezond en Lobke’s 5 seizoenen heeft geholpen bij de totstandkoming van de mindfulnessroute. ‘Mooi dat zo’n Lelystadse samenwerking tot Leefpark Bij de Ooievaar heeft geleid. Enthousiaste buurtbewoners steken hun handen uit de mouwen voor het realiseren van het Leefpark, klein onderhoud en weghalen zwerfafval. Financiële steun is verkregen vanuit Lelystad Next Level, de Integrale gebiedsaanpak Lelystad Oost (IGLO) en ‘Kern met Pit’ (KNHM)‘, zegt Manon.

Activiteiten

Een werkgroep, bestaande uit mensen van het Sportbedrijf, KernGezond en buurtbewoners zal in de komende tijd via een enquête onderzoeken welke activiteiten er zoal gewenst zijn op locatie. Mogelijkheden zijn er zat voor bijvoorbeeld een jeu de boules-competitie, yoga in het Stiltebos, bewegen voor senioren, een jongerenactiviteit of een trim- of wandelgroepje.

Nieuws

Meest gelezen

menu