Toekomst kartbaan Lelystad is voor de komende 20 jaar geborgd

Eelco Derks (links), Jack Schoone (midden) en Christiaan Snoek (rechts) bij ondertekening van het huurcontract op de kartbaan. Foto: Fotostudio Wierd

De toekomst van de kartbaan aan de Talingweg in Lelystad is voor de komende twintig jaar geborgd. Onder toeziend oog van sportwethouder Jack Schoone ondertekenden Christiaan Snoek, eigenaar van Kartcentrum Lelystad, en Eelco Derks, directeur-bestuurder van Sportbedrijf Lelystad, woensdag een langdurig contract, waarin beide partijen de thuisbasis van de kartbaan garanderen.

De kartbaan is al sinds 1994 gevestigd aan de Talingweg en sinds 2013 in goede handen van eigenaar Christiaan Snoek. Ook de komende 20 jaar blijft dat zo.

Groeiende populariteit karten

‘We merken bij Kartcentrum Lelystad de toenemende populariteit voor de kartsport natuurlijk enorm. Met Max Verstappen die, net als de andere Formule 1 coureurs, begonnen is met karten, is de sport en de kartbaan populairder dan ooit’, vertelt Christiaan Snoek. ‘Met onze verlengde samenwerking met Sportbedrijf Lelystad kunnen Lelystedelingen, maar natuurlijk ook mensen vanuit de regio, blijven genieten van het karten’.

De buitenkartbaan is maar liefst 735 meter lang en 8 meter breed. ‘Volop kansen dus voor mooie inhaalraces en echte wedstrijden op hoog niveau’, aldus Snoek. De kartbaan heeft ruime openingstijden en biedt talloze arrangementen voor jong tot oud.

Sport, bewegen en plezier

Na de ondertekening van het langlopende contract was de ereronde op de buitenkartbaan voor directeur-bestuurder Eelco Derks en sportwethouder Jack Schoone. Voor de nieuwe directeur-bestuurder van het Sportbedrijf een mooie kans om weer een activiteit op Lelystadse bodem te doen. ‘Lelystad kent tal van unieke en mooie sportvoorzieningen. De kartbaan nabij het vliegveld is daar één van om sport, bewegen en plezier te beleven’, aldus Eelco Derks.

Nieuws

menu