Kleurrijke expositie Jan-Albert Ernsten in St Jansdal

Jan-Albert Ernsten bij enkele van zijn kinderportretten. Eigen foto

De bezoekers van het St Jansdal Lelystad kunnen tot 7 april genieten van een ruime en gevarieerde collectie olieverfschilderijen van Jan-Albert Ernsten.

De schilderijen hangen in de ontvangsthal en aan de wanden van de gang op de benedenverdieping. Ernsten exposeert met zijn pakkende portretten van veelal blije kinderen. Daarnaast zijn er enkele portretten van popiconen te vinden, onder anderen Bob Marley en Mick Jagger.

De Lelystadse amateurkunstenaar beleeft veel plezier aan het schilderen van allerlei menselijke emoties. Hij gebruikt warme kleuren, maar kiest er soms ook bewust voor om in krachtig zwart-wit te werken of in bruintinten. Ernsten hoopt dat zijn schilderijen bijdragen aan het genezende klimaat van het ziekenhuis en dat mensen een prettig gevoel krijgen als ze zijn schilderijen bekijken.

Hij is bestuurslid van Stichting Esperanza Bolivia en probeert middels de verkoop van schilderijen geld te genereren voor dit kleinschalige project voor weeskinderen. Hij doneert 25 procent van de verkoopprijs van zijn schilderijen. Op de website www.ap-arts.nl kunnen geïnteresseerden al zijn schilderijen bekijken.

Nieuws

menu