Klassiek Uitgastfestival in Natuurpark Lelystad

Black Pencil is één van de optredende klassieke ensembles.

Black Pencil is één van de optredende klassieke ensembles. Foto: Black Pencil

Mooie muziek in een sfeervolle ambiance. Dat is het klassieke Uitgastfestival, zaterdag 3 en zondag 4 september in Natuurpark Lelystad. Er is muziek voor alle leeftijden, met een speciaal kinderprogramma, beroemde klassieke ensembles, een zaterdagavondconcert, een masterclass en een compositiewedstrijd.

Van oude muziek en klassieke muziek, zang, percussie, muziek uit diverse werelddelen tot aan jazz. Het kan niet op. Gecontracteerd zijn Black Pencil, New West Pianotrio, Arboris Duo, Amsterdam Wind Quintet, Kana Persussion Trio en Balkan Baroque. En dat is maar een tipje van de sluier.

La creation du monde

Op zaterdagavond wordt gestart met het stuk ‘La creation du monde’ van Darius Milhaud. Het dateert uit 1923 en handelt over de schepping van de aarde. Het is een bijzonder stuk omdat de componist gebruik maakt van klanken die net populair waren in het Parijse nachtleven, jazz. Het stuk wordt onder leiding van dirigent Frank Bollebakker uitgevoerd.

Black Pencil trad op tijdens de opening van de Floriade. Dit ensemble benut alles om contrasten tussen stukken te laten horen. Blok- en panfluiten, een collectie percussie, altviool en harmonica. Ze gaan de winnende compositie spelen uit de compositiewedstrijd die Uitgast recent startte voor nieuwe componisten.

Gastheer Stichting Het Flevo-landschap biedt vier plekken aan waar podia staan in het Natuurpark Lelystad waar muziek, kunst en de natuur met elkaar een uniek spel spelen. Muziek en de magie van cultuur én natuur. Het is heerlijk wandelen langs de podia en de kunstexpositie BOOOM rond de centrale waterpartij. Er is de mogelijkheid voor een rondrit in een elektrische wagen en een rondvaart met een boot.

Het complete programma is te vinden op de website van het evenement.