Kiran Badloe bij Optimist on Tour in Lelystad

Optimist in actie. Foto: Laurens Morel

Kinderen die altijd al eens hebben willen kanovaren of zeilen, kunnen hun hart ophalen. Optimist on Tour komt tijdens de HISWA te water van 31 augustus tot en met 2 september naar Watersportvereniging Het Bovenwater in Lelystad aan de Uilenweg 15 in Lelystad.

Op genoemde dagen kan iedereen tussen 8 en 12 jaar gratis watersporten. Woensdag 31 augustus is olympisch kampioen windsurfen Kiran Badloe aanwezig om de kinderen persoonlijk wegwijs te maken op het water.

Gratis het water op

Optimist on Tour Lelystad is een initiatief van de gemeente Lelystad, Watersportvereniging Het Bovenwater en het Watersportverbond. Basisschoolkinderen tussen 8 en 12 jaar uit de regio komen met hun klas naar Optimist on Tour om kennis te maken met kanovaren en zeilen. Ze krijgen les van gecertificeerde instructeurs van het Watersportverbond. Het enige wat de kinderen nodig hebben is een zwemdiploma A. Optimist on Tour zorgt voor de rest.

Schoolkinderen die woensdagochtend naar Optimist on Tour komen hebben extra geluk. Olympisch kampioen en meervoudig wereldkampioen windsurfen Kiran Badloe is in Lelystad aanwezig om deze kinderen bij hun eerste meters op het water wegwijs te maken. Van 10.00 tot 10.45 uur geeft hij theorieles, vervolgens geeft hij tips op het water en betreedt hij het Waterlaboratorium waar hij enkele proefjes met water zal doen.

Na school voor iedereen

Op woensdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur kunnen alle kinderen tussen 8 en 12 uit de omgeving zich samen met hun vriendjes en vriendinnetjes gratis aanmelden voor Optimist on Tour. Aanmelden kan ook op locatie. Daarbij is toestemming van een ouder/verzorger nodig. Eerst krijgen deelnemers theorieles, waarna ze zelf aan het roer mogen zitten van een Optimist en gaan kanovaren.

Aan de wal is er het Waterlaboratorium. Wie hier binnen stapt verandert in een onderzoeker met witte jas, bril en pipetjes om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises bijvoorbeeld drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Met deze proefjes leren kinderen over schoon water en een duurzame toekomst.

HISWA te Water

Optimist on Tour Lelystad vindt plaats tijdens de HISWA te water, de grootste in-water bootshow van Noord-Europa die vindt plaats van 31 augustus tot en met 4 september in de Batavia Haven in Lelystad. Een bezoek aan de in-water bootshow valt goed te combineren met deelname aan Optimist on Tour. Meer informatie over de HISWA te Water staat op de website van het evenement.

Nieuws

menu