Lelystad geeft voor het eerst bouwkavels voor Tiny Houses uit in de Warande

De ligging van de kavels voor Tiny Houses in Klein Nooten. Kaartje: Gemeente Lelystad

De gemeente Lelystad geeft voor het eerst bouwkavels voor Tiny Houses uit. Het gaat om kavels voor negen vrijstaande Tiny Houses en één twee-onder-één-kapwoning in het gedeelte Klein Nooten in Warande.

Een Tiny House in Lelystad moet voldoen aan enkele richtlijnen, zoals een kleine woning met een oppervlakte van maximaal 50 vierkante meter en een aansluiting op stadsverwarming. Tot 20 juni 10.00 uur kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor één van deze kavels. Aansluitend volgt de loting door de notaris.

Klein Nooten

Klein Nooten maakt onderdeel uit van gebied De Nooten en ligt tussen het Esdoornpark en de Torenvalktocht. Deze buurt is kleinschalig en omgeven door groen.

Woonsfeer

Naast de Tiny Houses komen er vrijstaande woningen en een projectmatige ontwikkeling met als centraal thema een landelijk dorpse bouwstijl. Inspiratiebron voor de woonsfeer zijn de houten boerderijen en boerenschuren op het platteland.

De bebouwing heeft een eigentijdse, landelijk dorpse architectuurstijl, bestaande uit woningen afgedekt met statige zadeldaken of daarvan afgeleide dakvormen met lage gootaanzetten. Hiermee krijgt het gebied een eigentijdse uitstraling passend bij de context van de moderne polder. De Tiny Houses hebben specifieke kenmerken en uitgangspunten, passend binnen de woonsfeer.

De kavels

De negen vrijstaande kavels en de twee-onder-één-kapkavel liggen in de bocht aan de Orchideelaan, bij de inrit vanaf de Larserdreef. De kavels hebben een vaste kavelmaat en variëren in grootte van 307 tot 542 vierkante meter, met een prijs van 448 euro per vierkante meter inclusief btw. Dat betekent dat men voor 137.536 euro in het bezit kan zijn van een twee-onder-één-kapkavel en vanaf 162.176 euro heeft men een vrijstaande kavel om een Tiny House op te bouwen.

Belangstellenden kunnen zich tot 20 juni 10.00 uur inschrijven voor een van deze kavels bij de notaris. Inschrijvers worden na de loting op de hoogte gesteld van de uitslag.

Meer informatie over de beschikbare kavels, de procedure en over de wijk Warande staat op www.kavelsinwarande.nl .

Nieuws

menu