Jordaan in de Polder komt eraan

Foto: Wierd Massink 0651544765

Het festival Jordaan in de Polder heeft Lelystad in de afgelopen vier jaar echt op de kaart gezet. Dat zegt een opgetogen Guido Botter, die het evenement ook dit jaar weer organiseert. Ruim 5.000 bezoekers kwamen de vorige editie op het tweedaagse festival af. De vijfde editie vindt plaats op 17 en 18 juni.

Guido Botter en Dennis Focke zijn de ambitieuze initiatiefnemers van het evenement. Wat hen betreft groeit het uit tot een groots jaarlijks terugkerend evenement. ‘Er wonen zoveel oud-Amsterdammers in Lelystad en er zijn zoveel Lelystedelingen liefhebber van de mooiste levensliederen’. Dat was voor het duo reden om de Jordaan naar de polder te halen door een tweedaags muziekfestival onder de noemer ‘Jordaan in de Polder’ te organiseren in Lelystad. Vele Amsterdamse artiesten kwamen naar Lelystad om op te treden.

Het belooft grootser dan ooit te worden. Het festival groeit zo langzamerhand uit haar jasje en verhuist daarom naar De Meent in Lelystad. Een nieuwe locatie betekent ook tijd voor een nieuwe uitstraling. Zo worden alle doeken vervangen, komen er nieuwe bars en komt er een nieuw podium met catwalk zodat de artiesten het publiek in kunnen lopen.

Nieuws

Meest gelezen

menu