Jeugdviswedstrijd Bataviahaven weer terug op de kalender

De jeugdviswedstrijd in 2017. Archieffoto: Fotostudio Wierd

Na twee jaar afwezigheid, vanwege de coronamaatregelen, staat bij de Bataviahaven in Lelystad de traditionele viswedstrijd voor de lokale jeugd weer op de kalender. Op zaterdag 22 oktober, het laatste weekend van de herfstvakantie, houdt de havendienst weer deze leuke wedstrijd voor jongens en meisjes uit Lelystad.

De haven markeert hiermee het einde van het ‘havenseizoen’. Dankzij de inzet van een flink aantal Lelystadse bedrijven zijn er ook dit jaar weer heel veel leuke prijzen te winnen voor de deelnemende jongens en meisjes.

Jongeren, tot en met 16 jaar, dienen tijdens de wedstrijd vergezeld te zijn door een volwassene. Deelnemers mogen natuurlijk een eigen hengel meenemen, maar dat hoeft niet: voor alle deelnemers zijn hengels met alles wat daarbij hoort beschikbaar. Let op: er mag met 1 hengel per deelnemer worden gevist. Gevangen vis wordt direct teruggezet; de regels zijn verder simpel. Wie de meeste vis vangt is winnaar.

Deelname is gratis maar er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De opbrengst daarvan is bestemd voor het Zeekadetkorps Lelystad. Door de hoge brandstofprijzen is het voor het Zeekadetkorps steeds moeilijker te blijven varen. De opbrengst van deze viswedstrijd wordt gestort in het ‘brandstoffonds’ van het korps.

Wie (zijn of haar kind) wil aanmelden voor deelname aan deze gezellige activiteit op de steigers van Bataviahaven kan daarvoor terecht op de Facebookpagina van de haven: www.facebook.com/bataviahavenlelystad .

Nieuws

menu