'Geef een jas en verwarm een hart'

‘Het is zonde om allerlei mooie jassen weg te gooien'. Foto: Pixabay

In samenwerking met stichting Met Inzet Lukt Alles organiseert Lelystedeling Ger Koreman een actie voor mensen die het wat moeilijker hebben. ‘Van zaterdag 24 tot en met zaterdag 30 september kunnen inwoners van Lelystad gratis winterjassen meenemen. Zo zit niemand in de kou,’ zegt Ger.

‘Het is zonde om allerlei mooie jassen weg te gooien. Breng hem naar ons! Geef een jas, en verwarm een hart.’

De jassen zijn een week lang dagelijks gratis op te halen tussen 08.00 en 20.00 uur in de Waagpassage. ‘Er zijn jassen voor kleine kinderen, jongeren, maar ook volwassenen. Er is voor iedereen wat te vinden!,’ legt Ger uit.

‘Het kan voor veel mensen een koude winter worden. Daarom helpen we een handje. Voor de mensen met een laag inkomen, dak- en thuislozen, vluchtelingen, maar ook mensen die het moeilijker hebben door de inflatie. We willen dat iedereen er deze winter warm bij zit.’

Modeshow

Op de eerste zaterdag vindt er een modeshow plaats. ‘Tussen 13.00 en 15.00 uur dragen een aantal kinderen en volwassenen jassen die te vinden zijn in de winkel,’ legt Ger uit. ‘Een leuke opening!’

‘We kunnen iedere hulp gebruiken,’ roept Ger op. Oude of niet-gebruikte jassen kunnen naar de Waagpassage in de Gordiaan, bij Demi’s Chocolaterie, gebracht worden. ‘Sjaals, dassen en mutsen zijn ook welkom, mits ze schoon zijn!’ zegt Ger.

Voor meer informatie of vragen over de actie kan je mailen naar koreman48@xs4all.nl.

Nieuws

menu