InteraktContour start afasiegroep in Lelystad

Naast oefenen is er in de afasiegroep volop ruimte om ervaringen uit te wisselen met lotgenoten. Foto: InteraktContour

In de week van de afasie start InteraktContour behandeling Lelystad een afasiegroep. Afasie is een taalstoornis die kan optreden bij niet-aangeboren hersenletsel. Dit heeft vaak grote gevolgen in het dagelijks leven bij alles waar taal bij komt kijken.

De afasiegroep is er voor alle mensen met afasie uit Lelystad en omstreken die willen leren omgaan met de gevolgen hiervan. Werken aan het verbeteren van de communicatie: hoe maak je iets op een ándere manier duidelijk als spreken niet vanzelf gaat, of als je de woorden niet kunt vinden?

Iedere persoon met afasie communiceert op zijn of haar eigen manier. In de groep wordt dan ook op allerlei manieren geoefend met diverse hulpmiddelen. Hierbij wordt afasievriendelijk gewerkt: in een rustig tempo en met kleine groepen van maximaal zes personen.

Ervaringen uitwisselen en oefenen

Naast oefenen is er volop ruimte om ervaringen uit te wisselen met lotgenoten. Het kan fijn zijn om herkenning te vinden bij elkaar. Hoe gaan anderen om met lastige situaties zoals een oude kennis op straat tegenkomen? Of meedoen aan een gesprekje op een verjaardag? Iedereen krijgt de tijd en ruimte om datgene te delen wat hij of zij wil, binnen de kleine groep.

Afasiegroep start 7 oktober

De afasiegroep start vanaf 7 oktober, iedere vrijdag van 12.30 tot 14.30 uur aan Het Ravelijn 1 11 in Lelystad. Later instromen mag.

www.interaktcontour.nl

Onderdeel van behandelprogramma Hersenz

De wekelijkse afasiegroep in Lelystad is onderdeel van behandelprogramma Hersenz dat InteraktContour biedt aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Je kunt op elk moment instromen. Naast de afasiegroep kun je terecht bij de afasietherapeut voor individuele behandeling. Verder kijk je samen met behandelaars zoals fysiotherapeut of psycholoog welke groepen je nog meer kunt volgen, bijvoorbeeld ‘Omgaan met verandering’.

Nieuws

menu