Nationale Oldtimerdag in Lelystad gaat dit jaar naar verwachting door, na twee jaar gedwongen afwezigheid

De organisatie hoopt dat de pandemie in de zomer zo ver is ingedamd dat de Nationale Oldtimerdag als zogenoemd ‘doorstroomevenement’ door kan gaan. Archieffoto: Fotostudio Wierd

Na twee jaar gedwongen afwezigheid door de strenge coronamaatregelen, verwacht de organisatie van de Nationale Oldtimerdag in Lelystad het evenement dit jaar, op zondag 19 juni, weer te kunnen houden. De inschrijving voor de 36e editie is geopend.

‘Het wordt vast een feest van herkenning’, belooft de organisatie. ‘De liefhebbers van veteran, vintage en classic cars kunnen hun hart op halen op de Bataviaboulevard’.

Terugblik op 100 jaar Bentley

Het evenement met de internationale status ‘high standard’ kent een topprogramma met een terugblik op 100 jaar Bentley onder de titel ‘Bentley Memorial’, de 65e verjaardag van de Pionier Automobielen Club (PAC), een presentatie van dwergautomobielen in samenwerking met de Dwerg Auto Club Nederland (DWAC), het jubileum van de Mercedes Benz R107 en de uitgestelde bijdrage aan de herdenking van 75 jaar vrijheid.

Startlijst van maximaal 400 auto’s

De inschrijving voor het oldtimerevenement (er zijn geen inschrijfkosten aan verbonden) is opengesteld via de website www.nationaleoldtimerdag.nl . Naar aanleiding van de inzending van het digitale inschrijfformulier wordt de startlijst van maximaal 400 automobielen samengesteld.

Voor de categorie ‘Belle Epoque’ (automobielen van 1886-1918) is een vooraankondiging verzonden en daarop kwamen al bijzondere aanmeldingen binnen, zoals een Peugeot 14 Deux Places 1897, Amédée Bollée Fils 1899 en een Nagant Gobron Brillée 1900.

Het aftellen is begonnen

‘We hopen van harte dat de pandemie in de zomer zo ver is ingedamd dat we als zogenoemd ‘doorstroomevenement’ onze deelnemers en bezoekers weer welkom kunnen heten. Het aftellen is begonnen. De beoordelingscriteria voor de jury zijn ongewijzigd: originaliteit, authenticiteit, vormgeving en uitstraling. Ik ben benieuwd wie als winnaar van de eretitel ‘Best of the Show’ de opvolger wordt van de Alfa Romeo Giulietta Bertone Sprint Special 1959 die in 2019 met de Vredestein Trophy naar huis ging’, aldus organisatievoorzitter William van der Meulen.

Nieuws

menu