Inloophuis Passie uit Lelystad zoekt team om de Mont Ventoux te beklimmen voor kankerbestrijding

Jaarlijks gaan honderden mensen de uitdaging aan om voor het goede doel hardlopend, wandelend of fietsend de Mont Ventoux te beklimmen. Archieffoto: Egbert Voerman

Inloophuis Passie uit Lelystad zoekt een nieuw team om de Mont Ventoux te beklimmen. Dit wordt georganiseerd door Stichting Mont Ventoux. De beklimming van de kale berg in Zuid-Frankrijk, een zware strijd, staat symbool voor de strijd tegen kanker.

De totale opbrengst gaat voor 60 procent naar KWF Kankerbestrijding en 40 procent voor lokale goede doelen, gerelateerd aan kanker. Zoals Inloophuis Passie, dat vorig jaar ruim 7.500 euro ontving.

Als het aan voorzitter Janneke Sparreboom ligt, gaat er ook dit jaar weer een team de berg op voor het inloophuis. Dat is speciaal bedoeld voor Lelystedelingen die kanker hebben of hebben gehad en voor hun familieleden. Het inloophuis organiseert voor hen gesprekken en activiteiten.

Teams kunnen zich aanmelden

De voorzitter zou het heel fijn vinden als er weer een team is dat meedoet aan de Mont Ventoux. Belangstellenden kunnen zich bij haar melden. Dit jaar vindt alweer de vijftiende editie plaats van Groot Verzet Tegen Kanker , zoals het evenement heet. Jaarlijks gaan honderden mensen (uit heel Nederland) die uitdaging aan. Ze laten zich sponsoren om hardlopend, wandelend of fietsend de berg te beklimmen.

Kijk voor meer informatie op de website van Inloophuis Passie .

Nieuws

menu