Inwoners van Lelystad kunnen spullen voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne centraal inleveren bij de Bosschuur

Spullen doneren voor vluchtelingen uit Oekraïne kan in de Bosschuur aan De Hoefslag 3 in Lelystad. Foto: Fotostudio Wierd

Inwoners van Lelystad die spullen zoals speelgoed, fietsen en sportartikelen willen doneren voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, kunnen dat vanaf vandaag doen in de Bosschuur aan De Hoefslag 3 in Lelystad.

Op dit adres staan vanaf vandaag tot en met vrijdag 1 april tussen 09.00 en 12.00 uur vrijwilligers klaar om de spullen te ontvangen en te sorteren. De gemeente Lelystad doet het dringende verzoek om deze spullen niet af te leveren bij de tijdelijke vluchtelingenopvang in het oude SGL-gebouw .

Welzijn Lelystad coördineert inzet vrijwilligers

Veel Lelystedelingen willen zich inzetten voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Welzijn Lelystad coördineert de inzet van vrijwilligers voor deze groep. Inwoners die een steentje willen bijdragen, kunnen zich aanmelden via het mailadres oekraine@welzijnlelystad.nl.

Welzijn Lelystad registreert de aanmelding en neemt contact op zodra er een vraag is die aansluit op de mogelijkheden en wensen van de vrijwilliger (bij aanmelding het volgende graag doorgeven: naam, leeftijd, e-mail, telefoonnummer, de talen die men spreekt en waar je mee wilt helpen).

Meer informatie over het vrijwilligerswerk is te krijgen via Welzijn Lelystad: 0320 – 707159 (vraag naar Ludwig Bruins of Michelle de Jongh). Of kijk op www.vrijwilligerslelystad.nl/oekraine .

Webpagina Oekraïne

Meer informatie over de opvang van mensen uit Oekraïne staat op de webpagina Oekraïne van de gemeente Lelystad.

Nieuws

Meest gelezen

menu