Initiatiefnemers LelyBarz krijgen Lelystadse toegankelijkheidsprijs

De uitreiking van het GOL toegankelijkheidscertificaat aan de initiatiefnemers van calisthenics- en bootcampplek LelyBarz.

De uitreiking van het GOL toegankelijkheidscertificaat aan de initiatiefnemers van calisthenics- en bootcampplek LelyBarz. Foto: Fotostudio Wierd

Het Georganiseerd Overleg Lelystad (GOL), de belangenorganisatie voor mensen met een beperking, heeft zaterdag haar jaarlijkse toegankelijkheidsprijs uitgereikt. Dit keer ging die naar de initiatiefnemers van het LelyBarz, het calisthenics- en bootcampparkje in het Woldpark, dat ook voor mensen met een handicap goed toegankelijk en te gebruiken is.

De prijsuitreiking vond zaterdag plaats bij Mr. Lely, het restaurant bij Kok Experience. Vanwege de weersomstandigheden was het handiger de prijsuitreiking binnen te doen. Margriet Doorenspleet, voorzitter van de BTBV werkgroep van het GOL, reikte samen met Eelco Derks, directeur van Sportbedrijf Lelystad, het GOL toegankelijkheidscertificaat uit aan de initiatiefnemers van LelyBarz.

‘Op advies van voormalig sportwethouder Jack Schone hebben de initiatiefnemers van LelyBarz, Olav Wilke, Elson Soares en Cris Grasso, begin april van dit jaar een e-mail gestuurd naar het GOL met de vraag of wij suggesties, ideeën en adviezen hebben hoe de plek toegankelijk te maken ook voor mindervaliden’.

Samen met een aantal leden van de BTBV werkgroep zijn vervolgens het plan en de tekeningen bestudeerd en besproken. Met de adviezen van de werkgroep is men voortvarend aan de slag gegaan. Zo is de calisthenics- en bootcampplek toegankelijk voor rolstoelgebruikers, bepaalde optrekstangen zijn ook op hoogte gemaakt voor mensen die in een rolstoel zitten. Ook zijn er reflecterende kleuren gebruikt voor mensen die slechtziend zijn.