Luisterende oren zijn welkom bij Luisterlijn Lelystad

Een vrijwilliger van de Luisterlijn. Foto: Luisterlijn Lelystad

De Luisterlijn Lelystad verzorgt maandag 23 mei van 19.00 tot 20.30 uur een online informatiebijeenkomst voor mensen die interesse hebben om vrijwilliger te worden.

Het aantal mensen dat in deze tijd een luisterend oor zoekt, neemt toe. Er zijn meer mensen die zich eenzaam voelen, bezorgd zijn of simpelweg een praatje willen maken en hun verhaal willen vertellen. De Luisterlijn geeft gehoor en is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. De Luisterlijn zoekt nieuwe vrijwilligers. Aanmelden gaat eenvoudig door een mail te sturen naar lelystad@deluisterlijn.nl.

Luisterende oren zijn welkom

Vaak kan iemand al geholpen worden door een luisterend oor te bieden. Annemieke van Delft, trainer in Lelystad: ‘De Luisterlijn ontvangt meer oproepen dan ooit. We zijn daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor telefoon, chat en e-mail. We hebben een fijne groep vrijwilligers uit Almere, Zeewolde, Lelystad en omstreken en wij verwelkomen graag nieuwe talenten.’

Vrijwilligers krijgen een professionele training en begeleiding voordat ze aan de telefoon zelfstandig kunnen meedraaien. Daarnaast zijn er regelmatig intervisies en themabijeenkomsten om deskundigheid te bevorderen.

Luisterdienst

Elke luisterdienst duurt vier uur. Elke vrijwilliger neemt vier luisterdiensten per maand voor zijn of haar rekening, waarvan een keer in de nacht. Zij krijgen een telefoon met headset in bruikleen en kunnen vanuit huis of op de locatie in Lelystad hun luisterdienst draaien.

Paul, vrijwilliger bij de Luisterlijn Lelystad: ‘Ik plan zelf mijn rooster en doe mijn luisterdiensten graag. De gesprekken zijn soms intens, soms luchtig. Het varieert. Ik vind het fijn om er te kunnen zijn voor een medemens die op dat moment een luisterend oor nodig heeft.’

Aanmelden

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan voor 22 mei door een mail te sturen naar lelystad@deluisterlijn.nl.

Nieuws

Meest gelezen

menu