Infographics maken informatie over ontwikkelingen in Lelystad voor iedereen begrijpelijk

Infographic over het aantal woningen in Lelystad in 2022. Afbeelding: Gemeente Lelystad

Sinds begin dit jaar zijn op de beeldschermen in het stadhuis van Lelystad infographics te zien met interessante informatie over de ontwikkelingen in de stad. Onder andere op het gebied van woningbouw, duurzaamheid (gas-/elektriciteitsverbruik, opwekken van energie vanuit wind en zon) en ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen waaronder Flevokust.

Een infographic is een combinatie van tekst en beeld, waardoor een ingewikkeld onderwerp voor iedereen begrijpelijk wordt. ‘ Zo ziet de bezoeker in één oogopslag wat er bedoeld wordt’, aldus wethouder Jack Schoone. ‘En daar is het ons natuurlijk ook om te doen. Onze inwoners op een begrijpelijke manier informeren over wat er in onze stad gebeurt’.

Lelystad in zicht

De infographics zijn te zien op de beeldschermen in de koffiecorner van het stadhuis en bij het informatieplein Wonen en Ondernemen.

Op dit moment is het stadhuis vanwege corona beperkt geopend, waardoor de beeldschermen nog niet voor alle bezoekers te zien zijn. Maar ook op www.lelystadinzicht.nl is informatie te zien over de ontwikkelingen in Lelystad.

Nieuws

Meest gelezen