Gratis winterjasactie in Lelystad blijkt op dag één al een schot in de roos

Modeshow weggeefactie winterjassen in Lelystad. Foto: Fotostudio Wierd

De gratis winterjasactie in Lelystad van stichting Met Inzet Lukt Alles (MILA) en Ger Koreman blijkt op dag één al een schot in de roos. ‘Heel veel mensen kwamen een jas halen of brengen’, laat Ger weten. De actie werd geopend met een modeshow in de Waagpassage, gepresenteerd door Wim Botter.

De actie onder het motto ‘Geef een jas en verwarm een hart’ is bedoeld voor mensen die het wat moeilijker hebben. Tot en met zaterdag 30 september kunnen inwoners van Lelystad gratis winterjassen inbrengen. Ger: ‘De hele week kan men nog jassen brengen of halen, maar hou het netjes. Eén jas per persoon en raap even op als er wat valt’.

[De tekst gaat verder na de foto]

De jassen zijn een week lang dagelijks gratis op te halen tussen 08.00 en 20.00 uur in de Waagpassage, bij Demi’s Chocolaterie. Sjaals, dassen en mutsen zijn ook welkom, mits ze schoon zijn.

Ger: ‘We proberen zoveel mogelijk aanwezig te zijn, maar dat zal niet altijd lukken. Jassen die komende week overblijven zijn voor 1 euro per stuk te koop bij Ons Winkeltje van Stichting MILA aan Het Rode Klif’.

In veel jassen zit een tegoedbon voor een kopje gratis koffie of thee bij muziek- en cultuurpodium Utopodium. Ook kan men met deze bon nog een gratis kledingstuk ophalen bij stichting MILA.

Nieuws

menu