Gemeenteraad van Lelystad gaat aan de slag met 45 ideeën van inwoners

Inwoners en organisaties konden voorstellen indienen tijdens de motiemarkt van januari. Foto: Fotostudio Wierd

De zesde editie Motiemarkt in Lelystad heeft dinsdagavond 45 ideeën opgeleverd waarover op dinsdagavond 15 februari door de gemeenteraad wordt gestemd.

Deelnemers konden om beurten in het stadhuis - coronaproof - hun idee voor de stad toelichten aan de raadsleden. De raadsleden namen online deel vanuit huis. Een woordvoerder van de raad spreekt van een ‘waardevolle avond’. ‘Digitaal vergaderen is echt wennen, vooral voor inwoners. Maar iedereen deed z’n best om de ideeën goed uit te leggen’.

[De tekst gaat verder na de foto]

Van springkussenfestival tot zwaluwtil

Er zijn onder andere ideeën ingediend voor een springkussenfestival, het plaatsen van een zwaluwtil langs de kust bij Batavialand, QR-codes op afvalcontainers en rookvrije bushaltes. Kijk hier voor alle ingediende ideeën.

Ruim 180.000 euro beschikbaar

Als de raadsleden enthousiast zijn, wordt het idee omgezet naar een motie. Als er een meerderheid voor de motie is, dan wordt het idee uitgevoerd. Er is dit jaar een budget beschikbaar van ruim 180.000 euro.

De avond dat de gemeenteraad stemt over de ideeën, dinsdagavond 15 februari, wordt uitgezonden via lelystad.nl/raad en via de Facebook-pagina Raad van Lelystad .

Nieuws

menu