Gemeente Lelystad houdt belastingspreekuren

Van 30 januari tot en met 10 februari kunnen inwoners en ondernemers met vragen over de gecombineerde belastingaanslag terecht op de spreekuren in het stadhuis. Foto: Gemeente Lelystad

Inwoners van Lelystad ontvangen rond deze tijd de gecombineerde aanslag voor ozb, afvalstoffen- en rioolheffing en eventuele hondenbelasting. Ook de WOZ-waarde staat op deze aanslag.

De gemeente verstuurt de belastingaanslag via de post of via de Berichtenbox van Mijn Overheid.

Belastingspreekuur

Van 30 januari tot en met 10 februari kunnen inwoners en ondernemers met vragen over de gecombineerde belastingaanslag terecht op de spreekuren in het stadhuis. Tussen 09.00 uur en 12.00 uur zitten belastingmedewerkers klaar in de hal van het stadhuis om hulp te bieden en vragen te beantwoorden. Een afspraak maken is niet nodig, het spreekuur is op vrije inloop. Inwoners en ondernemers kunnen hun belastingvragen ook stellen via telefoonnummer 14 0320.

Bezwaar maken tegen WOZ

De gemeente doet haar best de WOZ-waarde zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Als inwoners van mening zijn dat de WOZ-waarde niet klopt, kunnen inwoners hiervoor rechtstreeks terecht bij de gemeente. Bijvoorbeeld door langs te komen op het belastingspreekuur, via de website www.lelystad.nl/belastingwijzer , door te bellen naar 14 0320 of door zelf een bezwaar in te dienen via de QR-code op het aanslagbiljet.

Digitale Belastingbalie

Inwoners en ondernemers kunnen hun belastingzaken met de gemeente online regelen via de Digitale Belastingbalie. Deze is te vinden op de website www.lelystad.nl/belastingwijzer of te benaderen via de QR-code op het aanslagbiljet. Via de Digitale Belastingbalie kunnen inwoners o.a. hun aanslag inzien, een taxatieverslag opvragen, bezwaar indienen, een automatische incasso afgeven en hun hond af- of aanmelden voor de hondenbelasting. Om belastingzaken met de gemeente digitaal te regelen, is het handig om de DigiD inloggegevens bij de hand te hebben. Inwoners zonder DigiD vragen deze aan via www.digid.nl/aanvragen .

www.lelystad.nl/belastingwijzer

Nieuws

Meest gelezen

menu