GLP, grote speler in de logistieke vastgoedsector, vestigt zich op Lelystad Airport Businesspark

Impressie van het gebouw van GLP, met een bruto vloeroppervlakte van ruim 37.000 vierkante meter.

Impressie van het gebouw van GLP, met een bruto vloeroppervlakte van ruim 37.000 vierkante meter. Lelystad Airport Businesspark

Het bedrijf GLP vestigt zich eind dit jaar op Lelystad Airport Businesspark (LAB). GLP is een grote speler in de logistieke vastgoedsector en gaat bouwen aan de Charles Lindberghlaan op Flight District II.

Het gebouw, met een bruto vloeroppervlakte van ruim 37.000 vierkante meter, wordt gebouwd met de rug naar de woonhuizen toe, om eventueel geluidsoverlast tot een minimum te beperken. Naar verwachting start de bouw eind dit jaar.

Eerdere samenwerking goed bevallen

GLP-directeur Philippe Hendriks kijkt uit naar de komst van zijn bedrijf naar LAB: ‘Wij zijn hier terecht gekomen vanuit een eerdere samenwerking die goed is bevallen. Tijdens die samenwerking heb ik het gebied leren kennen en hierin ook gezien welke potentie het heeft. De mogelijkheden van het gebied, de ligging in Nederland en andere specifieke faciliteiten als ruimte voor ontwikkeling hebben de doorslag gegeven. Ook de duurzame visie sluit mooi aan bij die van ons. We kijken uit naar een mooie samenwerking’.

Wereldwijde speler

GLP is een wereldwijde speler voor de verhuur van logistiek en industrieel vastgoed. Hierin beheren zij een grote beleggingsportefeuille en bedienen zij een groot areaal aan klanten. Dit zijn zowel grote, logistieke bedrijven als toonaangevende productiebedrijven. GLP ontwikkelt geen panden om na de bouwfase te verkopen, maar behoudt de panden om deze te verhuren. Zo ondersteunen zij bij het accommoderen van klanten die verder willen uitbreiden.