Fotoreportage | De Lelystadse zaterdagmarkt komt thuis op vernieuwde Agorahof

De zaterdagmarkt is weer terug op het Agorahof, en dat werd gevierd! Foto: Fotostudio Wierd

Na een halfjaar tijdelijk te hebben gebivakkeerd op Stationsbalkon Noord, is de Lelystadse zaterdagmarkt weer terug op haar oude en vertrouwde stek op het Agorahof. In de tussenliggende periode is het plein flink onder handen genomen. Het is een stuk gezelliger geworden, met nieuwe bestrating, bomen en meer groen.

De grote plataan aan de hotelzijde van het Agorahof, die tijdens de opknapbeurt is blijven staan, heeft gezelschap gekregen van twaalf lindebomen (1x Tilia tomentosa ‘Doornik’ en 11x Tilia cordata ‘Savaria’) en dertien meerstammige valse christusdoornen (Gleditisia triachanthos ‘Sunburst’). Deze laatste kleuren prachtig geel in het najaar.

‘We hebben voor lindebomen gekozen, omdat deze vroeger ook werden geplant op pleinen waar mensen bij elkaar kwamen om elkaar te ontmoeten’, licht de gemeente toe. ‘In februari gaan we de vaste planten in de plantvakken aanbrengen. Deze gaan veel kleur geven én zijn goed voor de biodiversiteit in de stad’.

Dat u het maar even weet. Voor de markt is het gewoon thuiskomen op de Agorahof, al beviel de plek tegenover de BCC ook goed.

Nieuws

Meest gelezen

menu