Flevoland Fietst Tegen Kanker levert unieke prestatie en haalt ruim 63 mille op voor goede doel

De tachtig deelnemende leerlingen uit Flevoland. Foto: FFTK

Een groep leerlingen van Flevodrome, De Anger, De Rede en het Aurum College uit Lelystad heeft voor het project Flevoland Fietst Tegen Kanker meegedaan aan Alpe d’HuZes. Samen haalden zij 30.000 euro op voor het goede doel. De totale opbrengst van Flevoland Fietst Tegen Kanker was 63.730,35 euro. Op maandag 27 juni is de cheque overhandigd aan de Stichting Alpe d’HuZes.

De leerlingen vertrokken eind mei, samen met docenten en begeleiders van de scholen en Flevodrome,voor een week naar Frankrijk om met de fiets of te voet de Alpe d’Huez te beklimmen.

Dit project gaf de scholieren de kans een unieke prestatie te leveren, voor zichzelf maar ook voor anderen. Want naast het zelf beklimmen van de Alpe d’Huez op zondag, deden ze de rest van de week vrijwilligerswerk voor Stichting Alpe d’HuZes.

Geld inzamelen en trainen

Het inzamelen van geld voor het goede doel startte al ruim voor aanvang van de daadwerkelijke klim. Gedurende het jaar haalden de leerlingen individueel en samen met medeleerlingen geld op voor Alpe d’HuZes (en het KWF). Ze planden en organiseerden acties en trainden daarnaast hard voor de beklimming.

Vrijwilligerswerk

Tijdens het evenement deden de leerlingen vrijwilligerswerk, waaronder het schoonmaken van toiletten, het voorbereiden van de barbecue voor VIP’s, het assisteren in de winkel en het afzetten van het parcours. Het hoogtepunt vond plaats op donderdag, de dag waarop 5000 Nederlanders de Alpe d’Huez beklommen. De eerste scholieren startten hun werkdag om 2 uur ’s nachts. Ze deelden in bocht 16 en 18 voedsel en water uit, gaven ‘Hermannetjes’ (een fietser even duwen) en hielpen bij de beveiliging. Alles onder het motto ‘Opgeven is geen optie!’.

Nieuws

menu