FlevoPost Terrassentest: Helemaal zen op het terras van 4Fusion

Heerlijk bijkomen in de zon op het terras. Flow Media

De stad bruist en de terrassen zitten vol. Net buiten het centrum van Lelystad, in het Woldpark, strijken we neer op het kleine zonnige terras van 4Fusion. Een bijzonder plekje om deze gezellige serie mee af te sluiten. Dit is het vierde en tevens laatste deel van de Flevopost terrassentest 2021.

Wanneer we het terrein van 4Fusion oplopen steekt een alpaca nieuwsgierig zijn kop over het hek en begroeten een stel kippen ons vrolijk. Het terras is rustig en er wordt een parasol opgezet zodat we lekker in de schaduw kunnen zitten.

We kijken uit op een grote tuin vol bomen, planten en bloemen. Ook staan er twee grote kassen waar fruit en groente wordt verbouwd. Vlinders fladderen van hier naar daar en de rust die het hele plaatje uitstraalt, laat de drukke wereld even voor wat het is.

[De tekst gaat verder na de foto]

Participatietuin

Na een gesprek met een medewerker komen we erachter dat 4Fusion een ‘participatietuin’ is, speciaal voor jongeren die een extra zetje nodig hebben. Ze leren hier onder andere tuinieren, koken en bedienen. Omdat het schoolvakantie is, is de tuin met bijbehorend terras op het moment afwisselend open. Buiten de schoolvakanties zijn er stabielere openingstijden. Wat een geluk dat we op het goede moment zijn gekomen!

Een uitgebreide kaart is er niet. We kunnen kiezen uit koffie, thee of fris. Daarnaast is er altijd wel wat lekkers voor ‘erbij’. Bijvoorbeeld zelfgemaakte loempia’s, koeken, soep of quiche.

Omdat het zonnetje flink schijnt gaan we voor een glas sprite. Meteen wordt ons gevraagd of we er ook zelfgebakken koekjes bij lusten. Daar zeggen we geen nee tegen.

Precies goed

We genieten van de koekjes. Lekker krokant... precies goed. Ons koude drankje is heerlijk verfrissend op een warme en benauwde dag als deze. Terwijl we aan het genieten zijn van de idyllische setting, wordt ons gevraagd of we proefkonijn willen zijn voor het zelfgemaakte ijs dat 4Fusion uit wil proberen. Nou, vooruit dan maar! Een tijdje later komen er twee hoorntjes met bolletjes aardbeienijs onze kant op. De smaak van aardbeien komt goed naar voren en zelfs de hoorntjes zijn zelfgemaakt. Wat worden we hier verwend!

[De tekst gaat verder na de foto]

Paradijsje

Nadat we het ijs op hebben besluiten we een rondje te lopen langs de dieren en door de groene tuin. De peren en appels zijn nog klein maar ze zien er al goed uit. Ook zien we bramenstruiken en nog heel veel andere soorten planten en groenten. Echt een paradijsje.

We lopen door naar de alpaca met zijn wollig geschoren vacht. Alleen zijn hoofd heeft een wilde bos haar, wat het een opmerkelijk dier maakt. In de andere weides zijn kippen, varkens en schapen te vinden. Een echte beestenboel dus. De dieren lijken het beste leven te leven. De varkens wroeten in de modder, de kippen kakelen er vrolijk op los en de schapen liggen te relaxen in de schaduw.

Na ons rondje besluiten we af te rekenen. Maar, we kunnen een potje frambozenjam niet laten staan. Zelfgemaakt van de frambozen uit eigen tuin. Die gaan we thuis even uitproberen op een sneetje brood. Er staat ook kruisbesjam en cassisjam. We zijn benieuwd.

Extraatje

We vertellen bij de kassa dat we zojuist de terrassentest hebben gedaan. De medewerkers reageren erg enthousiast, maar willen wel nog even benadrukken dat het terras vooral een leuk extraatje is. Bezoekers moeten dus niet een uitgebreide menukaart verwachten. Nou, voor ons was het koude drankje, de lekkere koekjes en de rust van de natuur alles wat we na een drukke werkweek nodig hadden. We zijn weer helemaal zen. Het terras van 4Fusion is dus zeker geslaagd!

  • Sfeer: 9.5
  • \u0009
  • Borrel: 7.5
  • \u0009
  • Bediening: 8

www.4fusion.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu