FlevoMeer Bibliotheek trakteert tijdens de Nationale Voorleesdagen: alle basisscholen in Lelystad krijgen prentenboek van het jaar cadeau

Genoeg (digitale) activiteiten bij FlevoMeer Bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesdagen. Foto: FlevoMeer Bibliotheek / Hennie Joesten

Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 25 januari tot en met 5 februari, is er weer van alles te beleven rondom voorlezen in de Flevomeer Bibliotheek in Lelystad. Als alternatief voor het vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan van het Voorleesontbijt in de bieb, trakteert Flevomeer Bibliotheek alle basisscholen in Lelystad op het prentenboek van het jaar.

Met dank aan Jos Bos van The Read Shop Kroonpassage kan de bibliotheek alle basisscholen in Lelystad het Prentenboek van het Jaar 2022, ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer, cadeau geven. Hier krijgen ze een introductiefilmpje bij, waarna het uitpakken kan beginnen.

De burgemeester leest voor

Helaas moeten er dit jaar ook een aantal activiteiten digitaal worden gehouden, maar dat mag de pret niet drukken. Zo leest burgemeester Mieke Baltus digitaal voor. Zij was direct enthousiast toen ze hiervoor gevraagd werd. Ze zal alle kinderen vermaken met een spannend verhaal over de Billenbijter.

Digitale voorstelling

Bibliotheekmedewerkers Trijntje en Naomi vermaken de kinderen digitaal met een voorstelling. Monstertje wil graag een spannend verhaal, maar hij vindt toch wel heel veel eng. Pas als hij de hoofdrol mag spelen in zijn eigen spannende verhaal vindt Monstertje zijn draai. Hoe loopt dit af?

Nationale Voorleesdagen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen benadrukt FlevoMeer Bibliotheek waarom voorlezen zo belangrijk is. Door regelmatig voor te lezen, leren kinderen hoe leuk het is om te lezen. Daarnaast kopiëren kinderen vaak het gedrag van hun ouders. Voorlezen werkt rustgevend en verbetert het concentratievermogen van een kind. In de bibliotheek in Lelystad is tijdens de Nationale Voorleesdagen een grote tafel vol hedendaagse prentenboeken te vinden, inclusief natuurlijk de top-10 van 2022.

Nieuws

menu