Financieel spreekuur Lelystad bestaat vijf jaar

Foto ter illustratie. Pixabay

Het financieel spreekuur Lelystad bestaat 5 (+2) jaar. Op 1 februari wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in aanwezigheid van onder meer wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra stilgestaan bij dit jubileum.

In 2016 startte het financieel spreekuur in Lelystad om inwoners te ondersteunen en te helpen bij hun vragen op financieel gebied. Inmiddels zijn er zeven spreekuurlocaties in Lelystad waar inwoners terecht kunnen. Het jubileum had plaats zullen vinden in 2021, maar heeft door de coronapandemie 2 jaar vertraging opgelopen.

Steeds meer mensen weten het financieel spreekuur te vinden. Inwoners kunnen hier vragen stellen over geld, maar ook over wetten en regels. Men kan hier terecht voor hulp bij het invullen van formulieren zoals het kwijtscheldingsformulier en bij regelzaken met de computer of het aanvragen van een DigiD. Door de inzet van het financieel spreekuur worden voor de bezoekers veel problemen voorkomen die kunnen resulteren in problematische schulden.

De vragen worden beantwoord door goed opgeleide vrijwilligers. Zij worden hierin bijgestaan door professionele hulpverleners. Kan iemand niet geholpen worden op het financiële spreekuur? Dan wordt deze persoon doorveerwezen naar de juiste hulp.

Het financieel spreekuur is een samenwerking van Welzijn Lelystad, Stichting Interkerkelijk Diaconaal Overleg (IDO), Humanitas en Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF).

Nieuws

Meest gelezen

menu