Film over Sunsation en Observatorium Robert Morris in de maak

Sunsation in de Bieb.

Sunsation in de Bieb. Foto: Fotostudio Wierd

Er komt een film over het poëziefestival Sunsation en Observatorium Robert Morris. Dit werd zaterdag bekendgemaakt tijdens ‘Sunsation in de Bieb’. Dit evenement vond plaats als opmaat naar het festival, dat zijn 40-jarig jubileum viert.

Voor een geslaagde ochtend zorgden de stadsdichters Thomas Gerla (Lelystad) en Marjolein Westendorp (Dronten), singer-songwriter Gijs Murray en Martine van Kampen van Land Art Flevoland. Laatstgenoemde vertelde over het onlosmakelijk met Sunsation verbonden Observatorium Robert Morris.

Voorzitter/presentator Thom Ummels vroeg ook aandacht voor het jubileumboek Ode aan de zon met prachtige foto’s van Wierd Massink. Verder lanceerde hij - naast het nieuwtje over de film, die dezelfde titel als het jubileumboek krijgt - een Vriendenactie.

Sunsation vindt plaats op 17 en 18 juni. Met onder andere optredens van dichter Joost Oomen (finalist van het televisieprogramma De Slimste Mens), en schrijver Marieke Lucas Rijneveld, die in 2020 de prestigieuze Booker Prize met het in het Engels vertaalde boek De avond is ongemak / The Discomfort of Evening.

Kijk voor meer informatie op de website van Sunsation .