Fietspad Larservaartbos tijdelijk afgesloten. Veilig fietsen niet mogelijk door extreme algengroei

Overzicht van de afsluiting van het Larservaartfietspad (rode lijn) en de beschikbare omleiding (blauwe lijn). Foto: Het Flevo-landschap

Uit veiligheidsoverwegingen is het natuurfietspad langs de Larservaart in Lelystad per direct afgesloten. Dit meldt Het Flevo-landschap op woensdag.

‘Door extreme algengroei – zeker in combinatie met vocht en bevriezing - is het fietspad momenteel op bepaalde plekken zo glad, dat veilig fietsen niet mogelijk is’.

Het Larservaartfietspad loopt ongeveer 10 kilometer parallel aan de Larserweg tussen Lelystad en de bossen langs het Veluwemeer. Het fietspad slingert door bosgebied, rietvelden en ruigten.

Glijpartijen

‘Er staan sinds enige jaren waarschuwingsborden langs de route die fietsers wijzen op het gevaar van verraderlijke gladheid, maar helaas voorkomen deze borden niet alle glijpartijen’, licht Het Flevo-landschap toe. ‘Daarom is een tijdelijke afsluiting van het pad helaas de enige kortetermijn oplossing’.

Omleiding

Tijdens de tijdelijke afsluiting van het fietspad onderzoekt Het Flevo-landschap hoe het fietspad structureel, in alle jaargetijden, weer veilig begaanbaar kan worden gemaakt. Tot die tijd kunnen fietsers gebruikmaken van de nabijgelegen fietsroute over het Larserpad (de parallelweg aan de andere kant van de Larserweg). Deze omleiding zorgt niet voor een langere fietstijd of -afstand.

Het is nog niet bekend wanneer het Larservaartfietspad weer zal worden geopend.

Nieuws

Meest gelezen