Fietsen gevraagd voor Oekraïense vluchtelingen in opvang SGL

Gedoneerde kinderfietsen voor de vluchtelingen in het SGL-gebouw. Foto: Fotostudio Wierd

Hoewel voor de Oekraïense vluchtelingen die in het voormalige gebouw van Scholengemeenschap Lelystad (SGL) verblijven al heel veel spullen door Lelystedelingen zijn gedoneerd die allemaal zeer goed gebruikt worden, is er nog een groot tekort aan fietsen.

Inwoners van Lelystad met een fiets die ongebruikt bij hen thuis of op het werk (in de weg) staat, maken deze volwassenen en kinderen heel blij met een fiets. De fiets mag oud zijn of iets mankeren, de fietsen worden door de vluchtelingen zelf gerepareerd. Maar fietsklare fietsen zijn vanzelfsprekend ook welkom.

Een fiets brengen bij de SGL aan het Kofschip 1 kan van 09.00 tot 17.00 uur op werkdagen. Bij de SGL kan men door de groene toegangspoort naar de oranje voordeur gaan. Hierachter zit de Bewaking, die ervoor zorgt dat iemand de fiets komt aannemen.

Mensen die meer dan vier fietsen willen doneren maar geen vervoer hebben of niet kunnen langkomen tijdens de brengtijden, kunnen een e-mail sturen naar fietsbanklelystad@gmail.com, dan zorgen zij voor een oplossing.

Nieuws

Meest gelezen

menu