Bouw van 35 woningen in Buizerdkwartier van Warande gestart

Bouwstart Buizerdkwartier.

Bouwstart Buizerdkwartier. Foto: Fotostudio Wierd

Met het plaatsen van een kalkzandsteenelement door wethouder Adam Elzakalai en de toekomstige bewoners werd woensdag de officiële bouwstart van Buizerdkwartier in Warande gemarkeerd. Dit project van IJsselland Ontwikkeling van in totaal 35 woningen ligt in het gedeelte De Olmen – Buizerdweg, om de hoek van het Wijkplein Warande met verschillende voorzieningen.

Begin februari zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart en in maart is de eerste heipaal de grond in gegaan. De contouren van de woningen zijn langzaamaan zichtbaar, maar van een officieel moment was het nog niet gekomen. Tot nu toe: ‘Een mooi en heel belangrijk moment voor de toekomstige bewoners om elkaar te leren kennen’, zegt Frans van de Wetering van IJsselland Ontwikkeling BV.

Centrale ligging Buizerdkwartier

Buizerdkwartier komt in het groen aan de Buizerdlaan te liggen, direct naast de voorzieningen van Warande zoals Kindcentrum Warande en de supermarkt. Wethouder Adam Elzakalai: ‘Naast het bouwen van woningen, wat noodzakelijk is in Lelystad, is het creëren en behouden van een goede woonkwaliteit heel belangrijk. Het gaat om het totaal. Buizerdkwartier ligt erg centraal ten opzichte van de voorzieningen in de wijk, maar je bent ook zo in het Stadshart en hebt de Oostvaardersplassen om de hoek. Een mooie mix van ingrediënten’.

Er komen in totaal 16 rijwoningen, 16 levensloopbestendige woningen, 2 twee-onder-één kapwoningen en 1 vrijstaande woning. Alle woningen zijn verkocht en de oplevering van de eerste woningen wordt medio eerste kwartaal 2023 verwacht.