Noodoproep namens kinderen: 'Help ons zoeken naar onze vader Paulus Daniels in Lelystad!'

Paulus Daniels heeft voor het laatst gepind bij bouwmarkt Praxis bij Palazzo in Lelystad. Foto: Politie

De 58-jarige Paulus Daniels is sinds zaterdag 14 januari vermist. Hij werd die dag rond 14.15 uur voor het laatst gezien in winkelcentrum ‘t Lelycentre in Lelystad. Zijn familie heeft daarom de hulp ingeroepen van het Coördinatie Platform Vermissing (CVP) uit Urk. Zondag wordt een grote zoekactie gehouden in Lelystad. ‘Wie helpt er mee onze vader te zoeken?’

Het CPV-team houdt aanstaande zondag 29 januari, in samenwerking met de politie en de gemeente Lelystad, een gecoördineerde zoektocht met vrijwilligers om Paulus te vinden.

Namens de kinderen Tim (26), Sem (24) en Romee (21): ‘Al enige dagen is onze vader vermist. Wij leven in grote onzekerheid. Onze vader had ernstige fysieke en mentale klachten. Zijn mobiliteit werd ernstig beperkt door de pijn en hij was niet meer in staat om langdurig te lopen of auto te rijden. Door alle pijnklachten had onze vader het geestelijk heel zwaar en hierdoor zag hij het leven af en toe niet meer zitten. Wij houden rekening met het feit dat onze vader zichzelf van het leven heeft beroofd. Daarom denken wij dat hij nog ergens in Lelystad of omgeving moet zijn. In samenwerking met Coördinatie Platform Vermissing houden wij een grote zoekactie. Dit is zondag 29 januari. Help jij ons meezoeken? Wij hopen onze vader zo snel mogelijk terug te vinden. Zondag is ook zijn verjaardag…’

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden

Van 10.00 tot 17.00 uur strijkt de centrale post van Coördinatie Platform Vermissing neer op de verzamelplek aan het Noorderwagenplein in ‘t Lelycentre. Vanaf hier worden alle aangemelde vrijwilligers gecoördineerd ingedeeld, die in een aangewezen gebied gaan zoeken. Vrijwilligers kunnen zich ter plaatse aanmelden bij het verzamelpunt. Aanmelden kan nu al via het CPV-nummer 06-28832003.

Er wordt onder andere hulp gevraagd van magneetvissers, vrijwilligers met een boot, een quad of een drone. Iedereen vanaf 18 jaar kan zondag helpen met zoeken.

[De tekst gaat verder na de foto]

Signalement

Paulus Daniels (58): Huidskleur: blank. Haarkleur: grijs/ zwart. Ogen: bruin. Lengte: 1,75 meter. Kleding: op moment van vermissing droeg Paulus een zwarte jas, spijkerbroek, donkerkleurige schoenen. Bijzonderheden: mager persoon, slecht ter been/ loopt schuivend, kenmerkende wallen onder de ogen (verouderd gezicht).

Ook wordt gezocht naar een grijze Citroen C4 met kenteken 88-XT-HF die vermoedelijk ergens in Lelystad geparkeerd staat.

Wie informatie heeft over deze vermissing, kan contact opnemen met de politie via 0800-6070 of met CPV-coördinator Teun Hakvoort (06-27098302).

Nieuws

Meest gelezen

menu