FOTOREPORTAGE | Ochtendnevel geeft mysterieus tintje aan Sunsation 2021

Sunsation 2021.

Sunsation 2021. Fotostudio Wierd

Een ochtendnevel die de naderende herfst met zich meebracht, gaf zaterdagochtend een mysterieus tintje aan de 39e editie van Sunsation. Het poëziefestival in observatorium Robert Morris bij Lelystad vond drie maanden later dan gebruikelijk plaats

Normaliter wordt Sunsation gehouden rond de langste dag van het jaar (21 juni), maar dat was dit jaar helaas niet haalbaar in verband met de op dat moment geldende coronaregels. In plaats van de zomerwende werd dit weekend in het observatorium de herfstequinox gevierd. Dit gebeurde met een mooi en gevarieerd programma.

Installatie stadsdichter Thomas Gerla

Op vrijdagavond begon het festival met een OpenDicht Podium voor aanstormende literaire talenten. Zij droegen hun zelf geschreven gedichten en verhalen voor aan het publiek. Ook werd de nieuwe Lelystadse stadsdichter Thomas Gerla (geen onbekende, want hij was het al eens eerder) geïnstalleerd door burgemeester Mieke Baltus.

Zaterdagochtend, rond de opkomst van de zon (versluierd door de mist), ging het festival verder met het hoofdprogramma. Deelnemende artiesten waren onder anderen muzikant en kleinkunstenaar Alex Roeka, voormalig dichter des vaderlands Tsead Bruinja en cabaretier Roel C. Verburg.

Het festival trok zo’n 100 tot 150 bezoekers. Sunsation is het oudste culturele festival van Flevoland.