Endurance race op Bovenwater Lelystad

Zeiler in een Laser. Foto: Edith Kwaaitaal

Bij watersportvereniging WV Het Bovenwater in Lelystad wordt zaterdag 1 oktober een zes uur durende endurance race voor Laser zeilers gehouden.

Bij deze wedstrijd gaat het vooral om het uithoudingsvermogen van de zeilers. Er moet zes uur gevaren worden door teams. Een team bestaat uit twee personen en één boot. ‘Na iedere ronde moet er gewisseld worden en dat zorgt vaak voor een hoop spektakel,’ aldus Dennis de Ruiter, organisator van het evenement.

Zonder een nat pak

‘Hoe zorg je ervoor dat je teamgenoot, zonder een nat pak te krijgen, in de boot komt en jij eruit, in een zo kort mogelijke tijd? Sommigen willen te snel, en dan wil de boot nog wel eens omslaan. Anderen gaan te langzaam en dan verlies je kostbare tijd. Het is voor de zeilers leuk maar ook zeker voor de toeschouwers.’

Het is de vijfde keer dat de club dit evenement verzorgt. ‘De leden van WV Het Bovenwater zijn enthousiast over het concept. Het zeilen blijft hetzelfde, maar die wissels en de afhankelijkheid van je teamgenoot maken het spannend. Soms moet je toekijken hoe je teamgenoot plaatsen verliest, maar ook als die een paar plaatsen wint, geeft dat weer extra druk om het zelf ook goed te doen,’ aldus De Ruiter.

Teams uit Brabant en Rotterdam

Lid zijn van WV Het Bovenwater is niet nodig om mee te mogen doen. Er komen onder meer teams uit Brabant en Rotterdam naar dit evenement.

Meer informatie is te vinden op de website van WV Het Bovenwater.

Nieuws

menu