Eerste OldStars tennistoernooi ITL een groot succes

Deelnemers aan het OldStars tennistoernooi. Foto: Roelof Schraa

Het eerste OldStars tennistoernooi van tennisvereniging ITL uit Lelystad dat donderdag 21 april werd gehouden is een succes geworden.

Na een korte warming up van trainer Ruud Berends startte het OldStars dubbel toernooi precies om 9.30 uur met de eerste wedstrijden. Iedereen speelde drie partijen van elk dertig minuten. Er waren 22 deelnemers die met veel plezier terugkijken op het door Bert de Bruin georganiseerde OldStars toernooi. Aan het einde van het toernooi werden er vier blikken ballen verloot zodat er toch winnaars waren.

Twee vaste lesgroepen

Nadat vorig jaar op 8 juli werd gestart met de kick-off, waar ruim 30 mensen voor de eerste keer meededen, zijn er nu twee vaste lesgroepen van elk vijftien deelnemers. Zij krijgen elke donderdagmorgen les op vijf kunstgrasbanen bij ITL. Onder hen een aantal 55-plussers die het tennis nu zover onder de knie hebben dat ze hun eerste OldStars toernooi konden spelen.

Doordat er ook in de winter gewoon is doorgespeeld hebben de meesten nu negen maanden elke week de OldStars lessen gevolgd van Ruud Berends met Bert de Bruin. Er zijn tien deelnemers die het tennis zo leuk vinden dat ze ook lid zijn geworden van ITL en op woensdagmorgen ook tennissen.

Aangepaste spelvorm

Door de aangepaste spelvorm van OldStars tennis kan iedereen meedoen op gezonde manier bewegen zonder blessuregevaar. Ook ontstaan daardoor nieuwe vriendschappen en is er voor- of achteraf samen koffie drinken in de zomer lekker buiten op het terras . Wie ook wil meedoen of eens een keertje wil komen kijken is welkom bij ITL aan de Houtribweg 10 op donderdagmorgen op de koffie. Aanmelden kan bij Roelof Schraa (06-22668070 en r.schraa@hotmail.com). De eerste drie keer is het gratis.

Nieuws

menu