De Beeckhof BV bouwt 62 woningen in Klein Nooten in Warande

Van links naar rechts: Antoni Poot en Henri Pleizier van De Beeckhof BV en wethouder Adam Elzakalai. Foto: Fotostudio Wierd

De Beeckhof BV en de gemeente Lelystad hebben eind april de koop- en ontwikkelingsovereenkomst voor nieuwbouw in Warande ondertekend. De Beeckhof BV is een samenwerking tussen Aalberts Ontwikkeling en LATEI en gaat in Klein Nooten aan de slag met de ontwikkeling van in totaal 62 woningen.

Henri Pleizier van Aalberts Ontwikkeling en Antoni Poot van LATEI markeerden dinsdag 10 mei, samen met wethouder Adam Elzakalai, de nieuwe ontwikkeling ter plekke bij een sleuf voor het riool.

De projectmatige ontwikkeling bestaat uit 8 vrijstaande woningen, 40 twee-onder-één-kapwoningen en 14 rijwoningen. Wethouder Adam Elzakalai: ‘Het is belangrijk dat Lelystad groeit en dat er meer woningen komen. Met deze nieuwe ontwikkeling in Warande bouwen we verder aan een mooi stukje Lelystad. Ik ben heel benieuwd naar deze nieuwe buurt die dichtbij de natuur wordt gerealiseerd’.

De Nooten

Klein Nooten is onderdeel van gebied De Nooten in Warande De Nooten bestaat uit twee buurten: Groot Nooten en Klein Nooten. De Nooten verbindt het Elzenpark met het toekomstige Esdoornpark en herbergt één van de hoofdfietsroutes van de wijk. Woningen kijken uit op beide parken en op de fraaie Torenvalktocht. In De Nooten zullen verschillende nootdragende boomsoorten de naam eer aan doen. In zowel Groot Nooten als Klein Nooten staat de natuurlijke uitstraling centraal. Er wordt veel gewerkt met natuurlijke materialen zoals hout, dit past bij de omgeving van de Torenvalktocht en de nabijgelegen parkbossen en ook bij het imago van Lelystad als hoofdstad van de nieuwe natuur.

Kleinschalige dorpse sfeer

Dit buurtje, ingeklemd tussen het grootschalige water van de Torenvalktocht en het Esdoornpark, ademt een kleinschalige, dorpse sfeer. De bebouwing heeft een eigentijdse, landelijk dorpse architectuurstijl, bestaande uit woningen afgedekt met zadeldaken of daarvan afgeleide dakvormen met lage gootaanzetten. Door toepassing van houten gevelbekleding, in combinatie met keramische dakpannen of natuurriet ontstaat een gebied met een hoge architectonische kwaliteit met een landelijk, dorps karakter.

De ontwikkelaar De Beeckhof heeft eerder een project in Warande gedaan: DOK320 met 18 rijwoningen en 10 twee-onder-een-kapwoningen. Na het succes van dit project, wil de ontwikkelaar in Klein Nooten de rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen bouwen.

Planning en verkoop

De komende maanden worden de plannen voor de woningen uitgewerkt. Om een goed beeld te krijgen van de woonwensen van de toekomstige bewoners, start De Beeckhof binnenkort met een online vragenlijst. Zodra de plannen gereed zijn en de woningen in de verkoop gaan, wordt dit bekend gemaakt. Onder andere via de website www.woneninlelystad.nl .

Nieuws

menu