Darmkankerdagen in St Jansdal Lelystad en Harderwijk

Marleen Schreuder, MDL-verpleegkundige bij ziekenhuis St Jansdal. Foto: St Jansdal

Maart is internationaal uitgeroepen tot darmkankermaand. Daarom houdt ziekenhuis St Jansdal diverse voorlichtingsavonden op het gebied van darmkanker. Tijdens deze interactieve avonden vertellen verschillende specialisten over het belang van een gezonde voeding en leefstijl, het effect van het bevolkingsonderzoek en de verschillende onderzoeksmogelijkheden. De informatieavonden vinden plaats op dinsdag 14 maart in Lelystad en op donderdag 23 maart in Harderwijk.

Darmkanker is één van de meest voorkomende vormen van kanker. Door vroegtijdige screening kan darmkanker in een vroeg stadium opgespoord worden, waardoor de kans op een succesvolle behandeling groter is. St Jansdal voert darmonderzoeken uit die voortkomen uit het landelijk bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Als er sprake is van darmkanker, dan kunnen patiënten in het Darmkankercentrum St Jansdal terecht voor een groot aantal behandelingen.

Informatieavond

De voorlichtingsavonden op dinsdag 14 maart (Lelystad) en op donderdag 23 maart (Harderwijk) zijn gericht op (ex)patiënten en andere belangstellenden. Zorgverleners Matthé Bollen (internist-oncoloog), Daud Allajar (Maag-Darm-Leverarts), Arjan Schouten van der Velden (chirurg) en Caroline Andeweg (chirurg) zijn bij onderzoek en behandeling van darmkanker betrokken en zijn de sprekers van deze avond. Tijdens en na afloop is er volop tijd om professionals te ontmoeten en vragen te stellen. De avond start om 19.15 uur en is rond 21.15 uur afgelopen en is gratis toegankelijk.

Aanmelden voor de informatieavonden kan via de website www.stjansdal.nl/voorlichting

Nieuws

Meest gelezen

menu