Nieuwe Campusbrug is nu één geheel na plaatsen laatste brugdeel

De plaatsing van het laatste brugdeel. Foto: Fotostudio Wierd

Na de plaatsing van het veertiende en laatste brugdeel vandaag, is de nieuwe Campusbrug tussen de Landstrekenwijk en de campus van Porteum in Lelystad nu één geheel.

Begin deze week werd de Middendreef al afgesloten voor het doorgaande verkeer om de brugdelen met een speciale hijskraan in de constructie van de brug te kunnen hijsen. Het laatste van de veertien delen is vandaag dus geplaatst.

Snelle verbinding tussen west en oost Lelystad

Met de nieuwe fiets- en wandelbrug zorgt als hij klaar is - naar verwachting in juni - voor een snelle verbinding tussen west en oost Lelystad.

Ontwerp is gebaseerd op een schip

De inspiratie voor het ontwerp van de brug komt van de geschiedenis van deze plek, de Flevopolder. Omdat Flevoland ooit de Zuiderzee was, is het ontwerp gebaseerd op een schip. De 17e-eeuwse scheepsconstructies zijn te herkennen in de zijkanten van de brug.

Afsluiting Middendreef

De aannemer werkt in de komende weken verder aan de afronding van brug. De Middendreef is om deze reden op maandag 23 en dinsdag 24 mei afgesloten voor het doorgaand verkeer .

Tijdens de afsluiting van de dreef wordt onder andere de brugleuning afgemaakt, zodat er veilig over de brug kan worden gefietst en gewandeld.

Nieuws

menu