Burgemeester Mieke Baltus bezoekt basisschool Laetare na brand op oudejaarsavond. ‘Ik vind het ontzettend naar wat hier is gebeurd’

Burgemeester Mieke Baltus brengt bezoek aan basisschool Laetare na brand op oudejaarsavond en overhandigd aan alle groepen een aantal spellen. Foto: Fotostudio Wierd

Na de brand in basisschool Laetare en kinderopvang GO! in Lelystad op oudejaarsavond is met man en macht gewerkt om de school na de Kerstvakantie weer te kunnen openen. En dat is gelukt. Burgemeester Mieke Baltus bracht donderdag een bezoek aan de school en de kinderopvanglocatie.

Bij de brand gingen veel (persoonlijke) materialen verloren. De brand heeft dan ook een grote impact op de leerkrachten en de leerlingen.

‘Ik vind het ontzettend naar wat hier is gebeurd’, aldus de burgemeester. ‘Het is niet niks als je je klaslokaal, de werkjes van de kinderen en al het lesmateriaal dat de school in jaren heeft opgebouwd, in vlammen op ziet gaan’.

Om het leed enigszins te verzachten, overhandigde de burgemeester aan directeur Marije van Tol voor alle groepen van basisschool Laetare en de locatie van GO! Kinderopvang, een aantal spellen.

Nieuws

menu