Vier buurmannen uit Lelystad doen mee aan de wintereditie van de Carbage Run. Deze barrel race naar de poolcirkel start in februari

Het team. Foto: Albatroslaan

Dennis te Pas, Michael Bras, Pascal van Barneveld en Rob Schoen, vier buurmannen uit Lelystad, willen heel graag de Carbage Run rijden. Ze moesten er alleen alle vier voor verhuizen om bij elkaar in de straat te gaan wonen, zodat ze (nadat ze elkaar leerden kennen) dit ook in de praktijk kunnen uitvoeren.

Rob en Dennis zijn al 20 jaar vrienden van elkaar. De rest kent elkaar nu zo’n 2,5 jaar, sinds ze in het Flevo Golf Resort zijn komen wonen. Samen hebben ze al veel grote klussen gedaan in elkaars tuinen. Van tuinaanleg tot een Zweedse blokhut, van grote zware beton blokken waarvan trappen werden gemaakt tot 4 grote zitkuilen met vlonders aan het water.

Een lange tocht van 4 à 5 dagen

Omdat Formule 1 ook een grote gezamenlijke hobby is, werden auto’s en reizen al gauw onderwerp van gesprek met de Carbage Run als gevolg. Dit is een barrel challenge, waarbij je met een grote groep auto’s een lange tocht van 4 à 5 dagen gaat rijden. Deze wordt meestal vier keer per jaar gereden. Twee keer een zomereditie en twee keer een wintereditie.

‘Je bent verplicht je mede runners bij pech te helpen en met een barrel is het vaak onoverkomelijk dat je zelf ook met pech komt te staan. Dit is eigenlijk naast het hele avontuur ook de insteek. Om met een barrel een lange tocht te kunnen maken en deze ook uiteindelijk te kunnen finishen’, leggen de buurmannen en vrienden uit. ‘Het is geen race.’

Naar de poolcirkel

De auto waarmee je aan de start verschijnt mag niet ouder zijn dan 1999, niet duurder dan 500 euro en heeft een geldige APK en verzekering (SVI). De buurmannen gaan in februari naar de poolcirkel.

De exacte route wordt vier weken van te voren bekend gemaakt, dus dan kunnen ze ook pas hotels gaan boeken. Ze hebben al twee sponsoren gevonden: Flevo Bird (een safety bumper) en Tim en Tom Coronel voorzien hen van 4x4 Off Road banden. Uiteraard rijden ze dan met reclame van hun sponsors rond.

Wie deze reis online wil volgen, kan dat doen via de website Albatroslaan.com . De mannen posten tijdens hun reis dagelijks teksten en foto’s.

Nieuws

Meest gelezen