Roze Viering in Lelystad staat in teken van gastvrijheid

Gastvrijheid is het thema van de Roze Viering. Afbeelding: Bureau Gelijke Behandeling Flevoland

Het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland houdt op zondag 15 mei een Roze Viering in de Ontmoetingskerk in Lelystad. De viering, die om 16.00 uur begint, heeft als thema: Gastvrijheid.

Tien mensen, afkomstig uit verschillende kerken en de Joodse gemeenschap, LHBTI’s en hetero’s, hebben deze viering samen voorbereid. Dominee Robert Jan Nijland uit Lelystad, gaat voor in deze Roze Viering.

Roze Zoen

Tijdens de Roze Viering wordt ook de Roze Zoen uitgereikt. Een initiatief van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland, dat daarmee een Lelystadse instelling of persoon wil belonen, die extra aandacht heeft gegeven aan de sociale acceptatie van LHBTI+ers in Lelystad. De LHBTI+ stuurgroep van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland beslist aan wie ze de Roze Zoen willen uitreiken. De Roze Zoen wordt uitgereikt door Maarten Meesters, namens Bureau Gelijke Behandeling Flevoland.

De Roze Viering in de Ontmoetingskerk aan de Schor 4 begint om 16.00 uur.

Voorkomen en bestrijden van discriminatie

Bureau Gelijke Behandeling Flevoland is een onafhankelijke instelling die zich richt op het voorkomen en bestrijden van discriminatie. Bij Bureau Gelijke Behandeling Flevoland kunnen Flevolanders melding maken van discriminatie. Niet alleen als het henzelf overkomt, maar ook als ze zien dat iemand anders ongelijk wordt behandeld. Na de melding wordt er in overleg bekeken hoe het verder opgepakt kan worden. Anoniem melden kan ook. Klachtbehandeling, ondersteuning en advisering door Bureau Gelijke Behandeling Flevoland is gratis.

Nieuws

menu