Bij Wijkplein Warande in Lelystad verrijst een appartementengebouw met voorzieningenplint

Het bouwblok met appartementen en voorzieningenplint komt aan de Buizerdlaan. Afbeelding: Gemeente Lelystad

Bij het Wijkplein Warande in Lelystad is nog ruimte voor een gebouw met maximaal 28 koopappartementen en een voorzieningenplint, voor horeca, dienstverlening en bijvoorbeeld een sportcentrum. De ontwikkelaar krijgt de opdracht een groene binnentuin bij het complex te realiseren, zodat het geheel goed aansluit op de omgeving. Marktpartijen kunnen zich vanaf 30 januari hiervoor inschrijven.

Wijkplein Warande is het voorzieningencentrum van de wijk, met scholen en kinderopvang, een supermarkt en diverse andere winkels. Het hart van het gebied heeft een fraai voetgangersplein met grote plantvakken. De bebouwing in het gebied bestaat uit robuuste baksteenarchitectuur.

Appartementengebouw aan de Buizerdlaan

Het bouwblok met appartementen en voorzieningenplint komt aan de Buizerdlaan, tegenover de supermarkt en de rijwoningen en vormt het sluitstuk van Wijkplein Warande. De ingang van het gebouw ligt aan het voetgangersplein en de groene binnentuin voor de bewoners ligt aan de Waterbies. Het stallen van de fiets wordt in het complex geregeld en het parkeren van de auto kan om de hoek, bij de supermarkt.

Openbare inschrijving

Het proces van de openbare inschrijving voor marktpartijen heeft een doorlooptijd van zes weken. Het inschrijfbiljet met biedingsformulier waarin een bod wordt gedaan op de kavel moet uiterlijk 13 maart om 12.00 uur binnen zijn.

Voor alle documenten, zoals bestemmingsplan(nen) Warande, tekeningen, matenplan, concept koop- en ontwikkelingsovereenkomst, informatie over de procedure en de voorwaarden, kunnen marktpartijen vanaf 30 januari 12.00 uur terecht op www.lelystad.nl/openbareinschrijvingen .

Nieuws

Meest gelezen

menu