Bibliotheek in Lelystad viert Boekenweek met divers programma

Josephine Rombouts geeft een lezing in de bibliotheek in Lelystad tijdens de Boekenweek.

Josephine Rombouts geeft een lezing in de bibliotheek in Lelystad tijdens de Boekenweek. Foto: Katja Poelwijk

Van 11 tot en met 19 maart 2023 is het weer tijd voor de Boekenweek. FlevoMeer Bibliotheek Lelystad biedt een divers programma voor de leesliefhebbers: van een literaire lezing van Josephine Rombouts tot de opening van van de Mangaplank met bijbehorende workshops en vertelvoorstellingen voor de allerkleinsten.

Lezing kasteelvrouw

Op woensdag 8 maart, voorafgaand aan de Boekenweek, is schrijver Josephine Rombouts te gast bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad in het Literair Café van de Vrienden van de Bieb. Rombouts werd bekend met haar Cliffrock Castle-boeken, een serie met een hoog Downton Abbey-gehalte, maar dan in de eenentwintigste eeuw. Kaarten voor de lezing zijn verkrijgbaar aan de informatiebalie in de bibliotheek of via www.flevomeerbibliotheek.nl , en kosten 7,50 euro. Bibliotheekleden betalen 6 euro, leerlingen van het voortgezet onderwijs 2,50 euro en voor Vrienden van de Bieb is de toegang gratis. De lezing start om 20.00 uur, om 19.30 uur gaat de zaal open.

Lize Spit schreef Boekenweekgeschenk

De Boekenweek 2023 vindt plaats van 11 tot en met 19 maart. Lize Spit heeft dit jaar het Boekenweekgeschenk geschreven, dat de titel De eerlijke vinder draagt. Raoul de Jong schreef het Boekenweekessay ‘Boto Banja’.

Opening Mangaplank

Op vrijdag 10 maart wordt de Mangaplank officieel geopend in de Lelystadse bibliotheek. ‘Manga is een Japanse vormstrip die al jaren erg populair is bij jongeren’, vertelt bibliotheekmedewerker Lotte. ‘Toen ik in Spanje in de bibliotheek was, zag ik dat ze daar een grote collectie mangastrips hadden. En later zag ik het ook terug in de bibliotheek van Utrecht. Aangezien we jongeren meer naar de bibliotheek willen trekken, lijkt dit een mooi middel om dat te bereiken’.

Speciaal voor de opening van de mangaplank op vrijdag 10 maart zijn er workshops manga tekenen voor iedereen vanaf 10 jaar. Om 15.00 uur start de workshop manga tekenen en om 16.00 uur is er een Chibi-workshop (kleine figuurtjes). In manga is chibi een stijl die realistische figuren er ‘schattiger’ laat uitzien door ze een klein postuur met een groter hoofd en grotere ogen mee te geven. Er is plaats voor 15 personen per workshop. Download je gratis kaartje via www.flevomeerbibliotheek.nl of haal een kaartje aan de balie.

Vertelvoorstellingen

Op woensdag 15 maart besteden we ook voor de allerkleinste bezoekers van de bibliotheek aandacht aan de Boekenweek. Om 11.00 uur is er een vertelvoorstelling tijdens het MamaCafé van de LimonadeBrigade. Samen met bibliotheekmedewerker Marijke lezen en beleven bezoekers van 0-4 jaar en hun ouders/verzorgers een spannend boek: ‘Coco kan het!’. Om 15.00 uur wordt de vertelvoorstelling herhaalt voor iedereen. Een kaartje halen is niet nodig, iedereen kan gewoon binnenlopen.