Benelux Tour verplaatst naar volgend jaar

Tom Dumoulin voor de tijdrit van de Benelux Tour vorig jaar in Lelystad. Foto: Fotostudio Wierd

De Beneluxtour gaat dit jaar niet door. De meerdaagse wielerwedstrijd, waar wereldtoppers aan meedoen, is uitgesteld tot volgend jaar. Dat betekent dat Lelystad ook geen startplaats is van de eerste etappe, die op maandag 29 augustus verreden zou worden.

Voor City Marketing Lelystad, dat zich heeft ingespannen de tour naar Lelystad te halen en daar vorig jaar met een eerste editie ook in geslaagd is, kwam het uitstel als een donderslag bij heldere hemel. De organisatie wilde dit jaar juist uitpakken met het evenement, door er ook een festival rond omheen te organiseren met een optreden van ‘iemand als Miss Montreal of Guus Meeuwis’, beloofde CML-directeur Barry Porsius in maart.

De organisatie van de Beneluxtour zegt zich gedwongen te zien tot uitstel. Er zijn veel wielerwedstijden in die periode, en dat zou betekenen dat de starttijden van de etappes in Nederland op onmogelijke tijden zouden moeten plaatsvinden en de media-aandacht voor de tour zou verdunnen. Bovendien zegt de organisatie dat er voor die periode geen garantie was dat de politie de etappes kon begeleiden. ‘Voor de Benelux Tour, die veiligheid hoog in het vaandel draagt, is koersen zonder de nodige politiebijstand ronduit gevaarlijk en geen optie,’ schrijft men in een verklaring.

De Simac Ladies Tour, de internationale wielerronde in Nederland met wereldtoppers uit het vrouwenwielrennen, gaat wel door. Daarvan vindt op dinsdag 30 augustus een etappe plaats in Lelystad.

Nieuws

Meest gelezen

menu