Bedrijfskring Lelystad: 'Netcongestie zorgt voor problemen bij Lelystadse bedrijven'

Het huidige elektriciteitsnet kan te weinig elektriciteit transporteren. Archieffoto: Egbert Voerman

Doordat het huidige elektriciteitsnet te weinig elektriciteit kan transporteren, belemmert dit bedrijven in Flevoland om uit te breiden, nieuwe vestigingen te bouwen en duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Dit constateren VNO-NCW Flevoland, de Flevolandse bedrijvenkringen en de provincie Flevoland.

Analyse netcongestie knelpunten bij Lelystadse bedrijven

TenneT en Liander zijn bezig met oplossingen voor de langere termijn, maar er is behoefte aan resultaten op de korte termijn. VNO-NCW gaat daarom analyseren op welke bedrijventerreinen per Flevolandse gemeente de netcongestie de grootste knelpunten opleveren. Hiervoor krijgen alle Flevolandse ondernemers via de lokale bedrijvenkringen een vragenlijst voorgelegd.

Met de input uit deze analyse gaan de betrokken partijen met elkaar bespreken welke oplossingsrichtingen er op korte termijn op enkele bedrijventerreinen mogelijk zijn. Omdat de knelpunten niet op alle Flevolandse bedrijventerreinen tegelijk kunnen worden aangepakt, zullen hierbij prioriteiten moeten worden gesteld.

Vragenlijst voor ondernemers Lelystad

Bedrijfskring Lelystad (BKL) is als belangenbehartiger voor de Lelystadse ondernemers betrokken. Netcongestie staat bij de BKL hoog op de agenda. Begin dit jaar organiseerde de ondernemersvereniging al een energiebijeenkomst waar ook de netcongestie uitgebreid werd besproken. Voorzitter Dirk Jan Verdoorn: ‘Dat dit onderwerp nu provincie breed wordt opgepakt en op de kaart staat, is een kans om tot echte oplossingen te komen voor dit impactvolle probleem. We roepen alle Lelystadse ondernemers dan ook op om deze vragenlijst in te vullen’.

Alle Lelystadse ondernemers kunnen de enquête tot 25 september invullen via www.bedrijfskring.nl/netcongestie

Nieuws

menu