BDE PROTEQS Uitzendgroep vangt stijgende energielasten Voedselbank Lelystad op

Algemeen directeur Brigitte Ender en financieel directeur Willem-Jan Pronk van BDE PROTEQS overhandigen de cheque aan voorzitter Theo Grootjen van Voedselbank Lelystad. Eigen foto

Door de sterk gestegen energieprijzen zal Voedselbank Lelystad in 2023 naar schatting zeker 7.000 euro meer aan energie moeten betalen dan in 2022. Als Voedselbank ontvangen zij geen compensatie van de overheid. De Voedselbank was dan ook aangenaam verrast door een gulle donatie van BDE PROTEQS Uitzendgroep uit Lelystad ter grootte van de verwachte hogere energiekosten.

Voedselbank Lelystad is extra blij met deze ondersteuning omdat ze dit jaar ook staat voor de vervanging van de koelauto. Daarmee wordt bijna dagelijks gedoneerd voedsel opgehaald bij distributiecentra en diverse, zowel grote als kleinere voedselproducenten.

Wekelijks voorziet Voedselbank Lelystad momenteel ongeveer 275 huishoudens van voedselhulp. In totaal worden daarmee 800 mensen geholpen. De Voedselbank werkt met bijna 130 vrijwilligers en heeft een winkelconcept waarbij klanten mogen kiezen uit het aanbod wat er die week binnen gekomen is.

BDE PROTEQS is gespecialiseerd in de werving en selectie van personeel in de productie, logistiek en techniek. De onderneming is voortgekomen uit een fusie tussen BDE Personeelsdiensten BV, in 2009 opgericht en Proteqs Personeelsdiensten BV, opgericht in 2011.

Nieuws

Meest gelezen

menu