Al 60 procent van de asbestdaken op woningen in Lelystad is vervangen. Er is subsidie voor wie dat nog moet doen

Met de subsidieregeling kunnen eigenaren niet alleen hun asbestdak vervangen, maar ook hun nieuwe dak isoleren en verstevigen zodat er zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Foto: Fotostudio Wierd

Al 60 procent van de asbestdaken op woningen in Lelystad is vervangen. Het is de ambitie van de gemeente dat alle eigenaren hun asbestdak laten verwijderen. Sinds maart kunnen particuliere woningeigenaren hiervoor subsidie krijgen.

Inmiddels hebben de eerste eigenaren de subsidie aangevraagd. Wie dat nog niet gedaan heeft, ontvangt een dezer dagen een brief met een flyer van de gemeente met uitleg over de subsidieregeling.

Met de subsidieregeling kunnen eigenaren niet alleen hun asbestdak vervangen, maar ook hun nieuwe dak isoleren en verstevigen zodat er zonnepanelen geplaatst kunnen worden. De bijdrage in de kosten is 10 procent van de investering.

Subsidie aanvragen voor vervanging van het asbestdak

De subsidie kan aangevraagd worden op: www.lelystad.nl/subsidies . Inwoners die moeite hebben met de aanvraag kunnen gratis hulp krijgen van de gemeente. Dit kan via het Subsidiebureau op telefoonnummer 14 0320 of via e-mail op: subsidiebureau@lelystad.nl.

Drie vliegen in één klap slaan

De gemeente wil zoveel mogelijk huiseigenaren aanmoedigen gebruik te maken van de regeling. Het pakt drie zaken tegelijk aan, namelijk het verwijderen van verwerende asbestdaken die een steeds groter risico vormen voor de leefomgeving, het verlagen van de energielasten door het isoleren van het dak en het verduurzamen van de woning wat helpt bij de aanpak van klimaatverandering.

Meer informatie over asbestdaken is te vinden op: www.lelystad.nl/asbestdaken .

Nieuws

menu