Agorahof in Lelystad gaat vanaf donderdag op de schop. Bouw horecapaviljoen start volgend jaar

Impressie Agorahof, gezien vanuit de Neringpassage. Afbeelding: West 8

De Agorahof in Lelystad gaat vanaf donderdag op de schop. Het plein wordt gezelliger gemaakt, met nieuwe bestrating, bomen en meer groen. Eind november zijn de werkzaamheden klaar.

Winkels, horeca en appartementen blijven bereikbaar

Waar nodig legt de aannemer matten (loopschotten) neer, zodat winkels en horeca bereikbaar blijven. De entrees van de appartementen aan Agorahof bevinden zich buiten de werkvakken van de aannemer. Bewoners van de appartementen kunnen dus altijd hun woning bereiken.

[De tekst gaat verder na de afbeelding]

Omleidingsroute Agorahof

Voetgangers, (brom)fietsers, auto’s en bevoorradingsverkeer worden tijdens de werkzaamheden omgeleid. De omleidingsroute loopt langs de zijkanten van het plein zelf.

Vanwege de verbouwing van de Agorahof is de zaterdagmarkt verhuisd naar Stationsbalkon Noord. Dit is het terrein naast het treinspoor en tegenover de winkels BCC en Scapino.

Kleinschalig en van hoge kwaliteit

Door de opknapbeurt moet de Agorahof een plek worden waar jong en oud graag samenkomen. Het ontwerp voor het nieuwe plein is gemaakt door ontwerpbureau West 8, gespecialiseerd in stedenbouw en landschapsarchitectuur. Het ontwerp is gebaseerd op de uitgangspunten kleinschalig en hoge kwaliteit.

Horecapaviljoen

Als de werkzaamheden aan Agorahof zijn afgerond, dan is de volgende stap het bouwen van een horecapaviljoen op de Agorahof, tegen het Agora theater aan. De start van de bouw van dit paviljoen is in het eerste kwartaal 2023, als alles volgens planning verloopt.

Nieuws

menu