Actiegroep Extinction Rebellion actief in Lelystad

Poster van Extinction Rebellion op een verkeersbord in het stadshart.

Poster van Extinction Rebellion op een verkeersbord in het stadshart. Eigen foto

Leden van Extinction Rebellion hebben met het plakken van posters in het stadshart hun aanwezigheid in Lelystad aangekondigd. De actiegroep is onder andere bekend van de vreedzame bezettingen van de A12 in Den Haag en het blokkeren van privéjets op Schiphol.

Extinction Rebellion eist van de overheid serieuze maatregelen om de klimaatverandering te beperken, zoals het beëindigen van subsidies op fossiele brandstoffen en het verminderen van het vliegverkeer.

Met het vestigen van een lokale groep in de provinciehoofdstad hoopt de organisatie meer mensen te mobiliseren voor landelijke acties. Ook wil ze zich richten op lokale thema’s, zoals bijvoorbeeld duurzame landbouw en de uitbreiding van Lelystad Airport. Dat zij dat laatste niet zien zitten moge duidelijk zijn. ‘Je opent in een klimaatcrisis geen nieuw vliegveld’, zegt woordvoerder Joël Koeckhoven.

De kick-off van Extinction Rebellion Lelystad vindt plaats op donderdagavond 26 januari. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via xrlelystad@proton.me.