Wijnne's Waarheid | Trainen voor het Nederlands Clubkampioenschap

Ploegentijdritles. Foto: Gerben van den Burg

Gerrit, als je van kop af gaat moet je je strakker langs de anderen terug laten zakken. Dán heb je even een rustmoment.’

‘We staan op de Ketelmeerdijk en triatlete Annemarie Rustenburg - voor nu onze trainer - vertelt wat haar vanuit de auto, gezeten naast ploegleider Gerben van den Burg, was opgevallen tijdens het eerste deel van de trainingsrit. Het is onze eerste gezamenlijke training voor het Nederlands Clubkampioenschap.

Als onze broekzak

We verkennen het parcours dat we zondag 2 oktober moeten afleggen. Nou ja, verkennen; we fietsen hier vaak dus we kennen deze wegen als onze broekzak. Wat we deze avond eigenlijk doen is leren hoe je een ploegentijdrit moet rijden. We fietsen vaak hard met GT Cycling en dat voelt af en toe als een ploegentijdrit.

Op die GT-ritten doen we dus eigenlijk maar wat, zie ik nu. Op het moment dat we écht hard beginnen te fietsen doen we dat doorgaans in de volgorde waarin we op dat moment rijden. En dat terwijl de volgorde zeer belangrijk is. Je moet geen lang iemand achter een klein iemand zetten, de sterksten moeten een beetje verdeeld zijn over de groep. Zaken waar de trainer ons op wijst.

Volgorde bij de start

Mocht u op 2 oktober langs de kant staan, onze volgorde bij de start: Pascal, ik, Herman, Mark, Martin en Arno.

Nieuws

menu