Warm Dronten trapt Meerpaaldagen swingend af

Het publiek genoot de eerste avond. Foto: Fotostudio Wierd

De Meerpaaldagen bestaan dertig jaar. Dat werd donderdag 11 augustus tijdens de openingsavond swingend gevierd met DJ Mr Marvin, Fragment en Bastian Ragas & BasBand.

Traditiegetrouw werd het grootste familiefestival van Dronten geopend met de VIP-avond voor sponsoren en genodigden. Coördinator van de sponsorcommissie Dennis Thie: ‘Het is geweldig om de Meerpaaldagen weer te kunnen vieren zoals we gewend zijn. We hebben prachtige nieuwe sponsoren aan ons weten te binden en zijn enorm blij dat een grote groep nog steeds is aangehaakt. Het mooiste nieuws? De begroting is sluitend en daar zijn we hartstikke trots op.’

Geen noemenswaardige incidenten

De eerste avond verliep zonder noemenswaardige incidenten, schetst projectleider Erik Hartgring. ‘We kijken terug op een leuke en zeer gemoedelijke donderdagavond. Op een festival van deze proporties zijn er altijd wel wat incidenten. Maar ondanks de hitte hebben we geen noemenswaardige incidenten gehad.’

DJ Mr Marvin weet sinds jaar en dag ieder feest totaal op zijn kop te zetten. Dat was op het Meerpaalplein niet anders. Spectaculair en verrassend, zo kun je Fragment omschrijven. De Nederlands-Britse act was een ware hit in de grote tent met een lengte van meer dan 100 meter. Met een flinke dosis energie gingen zij van aanstekelijke cover naar meezingende hits. Je kon duidelijk zien dat ze hun Zwarte Cross ervaring hebben meegenomen naar de Meerpaaldagen. Het dak van de tent ging er nog net niet af.

Podiumtijger

Bastiaan Ragas kun je met recht een echte podiumtijger noemen. Als twintiger zong hij als leadzanger in de wereldberoemde boyband Caught in the Act. Het was een feest op het Meerpaalplein. De mooiste liefdesliedjes, het prachtige All of Me van John Legend en klassieke Hollandse krakers. Ragas had het allemaal. DJ Mr Marvin kreeg het publiek nog een keer op de banken waarmee de eerste avond ten einde kwam.

Vrijdagochtend vanaf 10.00 uur is de braderie geopend en de activiteiten starten om 12.00 uur. De organisatie roept bezoekers op vanwege de extreme hitte voldoende te drinken, de schaduw op te zoeken en zonnebrandcrème te gebruiken. Wie zich niet goed voelt kan terecht bij de EHBO-post bij De Meerpaal.

Nieuws

menu