Voedselbank Dronten sluit seizoen goed af

Van links naar rechts penningmeester 1 van de KMC Tom van Melick, voorzitter Joop de Jager van de Voedselbank Dronten en penningmeester 2 van de KMC Niels Hulsegge. Foto: Voedselbank Dronten

De Voedselbank Dronten heeft het seizoen afgesloten met een mooie gift en een geslaagde winkelactie. ‘Het is goed te merken dat de mensen in Dronten zo veel aandacht hebben voor de mensen met het laagste inkomen,’ laat de Voedselbank weten. Hoewel er even geen acties zijn gaat het uitgeven van voedselpakketten wel de hele zomer door.

Recent kreeg de Voedselbank Dronten een cheque ter waarde van 7.220 euro overhandigd door de Kennismakingscommissie (KMC) van de Aeres Hogeschool. Die commissie organiseert elk jaar de introductie van de nieuwe studenten.

Biggenmarkt

Vast onderdeel daarvan is de Biggenmarkt, waar de nieuwelingen worden geveild voor klussen tegen betaling. Door corona kon de markt alleen op het eigen terrein gehouden worden. De Kennismakingscommissie hoopt dat in het nieuwe schooljaar de Biggenmarkt weer gehouden kan worden op de vertrouwde plek bij de fontein in winkelcentrum SuyderSee. De datum waarop de Biggenmarkt wordt gehouden is woensdag 7 september.

In 2021 werden er zeshonderd ‘biggen’ geveild en een deel van de opbrengst van de markt was bestemd voor de Voedselbank. De Voedselbank voegt het bedrag toe aan het geld dat is gereserveerd voor een nieuwe transportbus.

Winkelactie

De laatste winkelactie voor de zomer werd op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni gehouden bij Albert Heijn in het centrum van Dronten. Die actie leverde in totaal 2.241 producten op.

Nieuws

Meest gelezen

menu